BerenburgBAL

Lekker borrelhapje

Hier is ie dan: de enige echte BerenburgBAL! Maak de avond speciaal en verras je gasten met deze unieke presentie. Proef de smaakvolle vulling en laat je verrassen door het heerlijke shotje Berenburg, wat deze BAL nog lekkerder maakt. Deze topper heeft al menig hart gestolen. En niet alleen voor Friese fans, maar voor liefhebbers uit het hele land.

Bestel de BerenburgBAL Proef de BerenburgBAL

Smaak

Een kruidige rundvleesbitterbal met een verrassende smaak. Door het zoethout en vlierbes heeft deze BAL een heerlijke zoete nasmaak. 

Hoe werkt dat pipetje?

Deze BAL is nog lekkerder als je er een pipetje met Berenburg in leeg knijpt! Bestel de pipetjes erbij.

  • Doe wat Berenburg ik een glas
  • Pak een pipetje tussen duim en wijsvinger en knijp de lucht eruit
  • Prik het pipetje in de Berenburg en stop met knijpen, zo zuig je de Berenburg in het pipetje op
  • Is je BAL goed gebakken, prik dan het volle pipetje in de BAL en knijp de Berenburg erin
  • Smullen maar!

Wat zit er in de BAL?

Allergenen BerenburgBAL: gluten, soja, melk, selderij

Voedingswaardeper 100 (g)
Energie (kJ/kcal)737/175
Vetten7,2 g
 - waarvan verzadigde vetzuren3,1 g
Koolhydraten19,9 g
 - waarvan suikers1,9 g
Eiwitten7,8 g
Zout1,2 g

Bekijk de volledige ingrediëntenlijst.

Hoe maak je de BALLEN klaar?

De BerenburgBAL is alleen geschikt voor om te frituren. Frituur in vloeibare frituurolie bij 180⁰C. Niet te veel tegelijk; wij adviseren maximaal 3 bitterballen per liter frituurolie. Laat de bitterbal 1 minuut rusten na frituren. Bereidingstijd van een ontdooide bitterbal is 2 tot 3 minuten en van een bevroren bitterbal 4 tot 5 minuten. Frituur de bitterballen nooit langer dan de aanbevolen tijden.

Hoe bewaar je de BAL het beste?

De bitterballen zijn 12 maanden houdbaar in de vriezer -18°C. Na ontdooien kunnen de bitterballen niet meer opnieuw ingevroren worden. Na ontdooien zijn de bitterballen nog 2 dagen gekoeld houdbaar bij 2 - 4°C.